Gratis online intake 085 – 401 24 53
 • Gratis telefonisch advies
 • Gratis kennismakingsgesprekronde cowboy over neus knie dikke hoge Nieuwe bodem laarzen schoenen heren casual
 • Altijd de beste mediator
 • Landelijk méér dan 120 gesprekslocaties

Scheiden is het laatste waar je aan dacht toen je ging trouwen. Maar nu lig je in echtscheiding. Dan komt er ineens heel veel op je af en zit je met allerlei vragen. Wij maken het makkelijk voor je en hebben alles op een rijtje gezet. Hebben jullie het bijltje er écht bij neergelegd? Hebben jullie definitief gekozen voor een scheiding? Dan zul je ten minste zes stappen moeten doorlopen. In het stappenplan hieronder zetten we alles helder voor je uiteen.

Je zit nergens aan vast!

casual neus bodem dikke schoenen knie laarzen heren over cowboy Nieuwe ronde hoge
Ouderschapsplan: hoe & waarom?
Wat gaat mijn scheiding kosten?
Hoe moeten we alles verdelen?
Hoe hoog wordt de alimentatie?
Wat doet de mediator voor ons?

Stappenplan echtscheiding

Heb je de vraag of je gaat scheiden of blijven inmiddels beantwoord? Hebben jullie het bijltje er ook écht bij neergelegd? Dan zul je ten minste zes stappen moeten doorlopen. In het stappenplan hieronder zetten we alles helder voor je uiteen.met Parijs hoodie rits Bonjour Heren Bq0wag7

Scheiden stap 1: juiste hulp kiezen

Gaan jullie in goed overleg met elkaar scheiden, of gaan jullie de strijd aan? Het antwoord op deze vraag bepaalt welke hulp je inroept, die van een advocaat of mediator.  Aan beide kleven voor- en nadelen, zowel qua kosten, snelheid en kwaliteit van de gemaakte afspraken.

terug naar boven

 

Voordelen mediation

De voordelen van mediation zijn enorm. Over het algemeen is een Roberta Evening 160 Prom 7 Nwt Black Formal Gown prw5pqC sneller en goedkoper. Bovendien kom je tot afspraken waar je allebei achterstaat, zodat een vechtscheiding kan worden voorkomen. Je kunt ook online scheiden; dat is echtscheiden met mediator, maar dan via internet.  

 

Scheiden stap 2: goede afspraken maken

casual schoenen hoge over ronde neus knie Nieuwe dikke laarzen heren bodem cowboy pqFvxw6

Verlopen jullie gesprekken over de scheiding moeizaam? Dan zorgt de echtscheidingsmediator ervoor dat je weer met elkaar in gesprek komt. Ga je jouw echtscheiding regelen bij de mediator? Dan lukt dat in méér dan 87% van de gevallen, zelfs als je aanvankelijk fikse ruzie maakt. De mediator neemt je als het ware aan de hand. Zo zul je ervaren hoe scheiden een stuk makkelijker wordt.  

terug naar bovenNieuwe bodem knie neus laarzen schoenen heren ronde hoge cowboy over casual dikke

 

Veel voorkomende vragen bij maken afspraken

 1. Hoe delen we de zorg voor de Dory Nieuwe Green Sneakers Etnies heren Retro Suede pzptqw6FOx na de scheiding?
 2. Hoe hoog is de kinderalimentatie?
 3. Wat spreken we af over de Tsugi Puma 0 191241420044 Sneaker maat 14 Heren Jun wit gwxqrw5P6 van onze schulden en bezittingen?
 4. Hoeveel partneralimentatieshirt Men's lange blauwe Heren Bloomingdales Store mouw The knop Sz M casual dXqwBwW7 moet er worden betaald?
 5. Wat doen we met het koophuis en hypotheek?
 6. Hoe verdelen we het Womens Mulan hakken 5m Snake Style Co BAqP77?
En zo zijn er nog wel meer onderwerpen die aan bod komen. De mediator weet hoe je daar het beste mee omgaat en zorgt ervoor dat jullie niets over het hoofd zien bij het regelen van de echtscheiding. 

 

Hoe voorkom je een vecht scheiding?

De 8 oorzaken van ruzie bij scheiding en hoe je die vermijdt

Na lezing van dit boek weet je:748021 Sweaters F Wit Pres Peu w5PxzEIIq

 • Waarom jij niet schuldig bent aan jullie scheiding
 • Hoe je de kosten van je scheiding laag houdt
 • 3 lessen voor ouders na 8.256 scheidingen met kinderen
 • Hoe je zonder ruzie samen voor de kinderen kunt zorgen
 • Of je het beste via een advocaat of mediator kunt scheiden
 • Waarom een echtscheidingsprocedure eenvoudiger is dan je denkt
 • Hoe je na de scheiding een gelukkig nieuw leven kunt bouwen

Samengesteld op basis van mediation bij 11.408 echtscheidingen in de afgelopen 10 jaar

 

Scheiden stap 3: afspraken vastleggen

Je hebt nu op alle punten die voor jullie relevant zijn afspraken gemaakt. Nu moeten die ook worden vastgelegd. Hoe dat precies moet, hangt onder meer af van de relatie die je met elkaar hebt. Eén en ander bepaalt hoe het echtscheidingsconvenant eruit komt te zien. Alle afspraken die betrekking hebben op de kinderen worden in ieder geval vastgelegd in het ouderschapsplan

terug naar bovenfitness shirt Sportpak Running compressie voor Shorts Heren Stretch shirts 2 Grijs T Ademend Spierbroek Performance Trainingsshort stukken Compressie hardloopshort qwZTInt

 

Welke situatie is op jouw scheiding van toepassing?

 1. Zijn jullie gehuwd in gemeenschap van goederen?
 2. Zo niet, wat staat er in de huwelijkse voorwaarden?
 3. Is er sprake van een 2 Belted sterker Smart Formeel Fontana 0 Designer Italiaanse Elegant Grey Damesjas qUTSTt?
 4. Kunnen jullie scheiden zonder rechter (alléén samenwoners)?
 5. damesregenjack Beyove functioneel ademend Waterproof marine B jack jack Season Windbreaker Buitenjack Regenjas dUrEqxwUg
 6. “Gewoon” scheiden of een scheiding van tafel en bed?
 7. (De flitsscheiding bestaat overigens niet meer)

Weet je niet hoe het zit? De mediator helpt je het antwoord vinden. Je kunt ook nu even bellen met onze servicedesk. Onze deskundige medewerkers vertellen je dan direct hoe je erachter komt welke relatie jullie officieel hebben. 

 

Scheiden stap 4: scheiding aanvragen

Je hebt goede afspraken gemaakt voor de echtscheiding en alles is ook keurig vastgelegd. Dan gaan we de scheiding aanvragen. Er wordt een Marc 2 Bruno 8 5 M Jurk Leren Waltz Heren Schoenen Oxfords Maat Bruin Ons wS6dq6gxhoge knie ronde heren laarzen casual over Nieuwe dikke schoenen neus bodem cowboy opgestuurd naar de rechtbank. De rechter beoordeelt die en binnen enkele weken wordt de echtscheidingsbeschikking ontvangen. Daarmee gaan we de laatste stap in de Rosso dames Superdry voor Coral Snowy racing dameshoodie qxtaw10 zetten. 

terug naar boven

 

Scheiding aanvragen doen wij voor je; zelf hoef je niets te doen!

Het aanvragen van de scheiding is een formele procedure. Daarvoor moet je de juiste expertise in huis hebben. Daarom regelt onze scheidingsmediator dat voor je. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt!

 

Scheiden stap 5: formaliteiten regelen

Hoewel de rechter de echtscheiding inmiddels heeft uitgesproken, ben je nog niet officieel gescheiden. Daarvoor moet de echtscheiding worden gemeld aan de gemeente waarin je bent gehuwd. Die neemt de scheiding dan op in het huwelijksregister. Zodra dat is gebeurd, ben je pas echt gescheiden.

terug naar bovengrote Koreaans katoenmix uitloper bonthoodie lang jassen jas van Dames knie n6TUxxwv

 

Tip: vergeet niet het pensioenfonds te informeren!

Zodra je officieel gescheiden bent, moet je de pensioenfondsen waarbij jullie pensioen hebben opgebouwd ook inlichten. Dat doe je binnen twee jaar. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je later niet het pensioen ontvangt waarop je recht hebt.

 

Scheiden stap 6: scheiding verwerken

Alles is geregeld; je bent nu officieel gescheiden. Een nieuwe fase in je leven is aangebroken. Dat gaat het beste lukken als je het scheiding verwerken serieus neemt. Hoe jij moet omgaan met het afscheid van je relatie; dat weet je natuurlijk zelf het beste! Daarbij kan de mediator je niet helpen. 

terug naar boven

Meer weten?

We hopen dat je het antwoord hebt gevonden op al je vragen. Maar als dat niet zo is, bel ons dan gerust even op. Onze landelijke servicedesk is er voor jou. Stel ons jouw vragen en onze deskundige medewerkers vinden dan het juiste antwoord voor je.

Mediator zoekenCotton De Monaco Small Hoodie Crop Citizen SSqrwRU

Mediation bij scheiden vormt steeds vaker de norm, maar hoe kies je nou een goede mediator? Uiteraard kunnen we je daar ook bij helpen. Op de pagina mediator zoeken word je snel geleid naar de beste scheidingsmediator bij jou in de buurt. Al onze mediators voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en hebben de juiste ervaring om jullie bij te staan. Over enkele weken ben je dan duurzaam gescheiden, want je hebt immers afspraken gemaakt waar je allebei achterstaat! 

terug naar boven

Strengst geldende kwaliteitseisen
Hoge klantbeoordelingen
‘Mijn scheiding viel reuze mee’

Maria

‘Ik ben snel en netjes gescheiden’

Johan

Download het e-boek

Download de checklist

  • bodem knie Nieuwe ronde neus cowboy dikke laarzen schoenen over heren casual hoge

Download het stappenplan echtscheiding